ZELF LIQUIDS MAKEN (DIY Eliquid)

Je eigen liquids maken is niet moeilijk. Heel eenvoudig gezegd, neemt je een smaakloze basis van pg/vg en doet daar een hoeveelheid smaakstof (flavour / aroma) bij. Deze mengsel schud je 1 of 2 keer per dag en laat het een tijdje staan om te rijpen (steepen), en klaar is je liquid! In geval van t-juice Aroma laat je het 5 dagen rijpen waarna je het kan dampen. Laat je het nog een weekje staan wordt het alleen maar lekkerder!

Er komt nog wel het een en ander aan rekenwerk bij. Je moet namelijk uitrekenen hoeveel flavour er bij je base gaat. Een rekenwonder hoef je daarvoor gelukkig niet te zijn, want er zijn allerlei handige rekenhulpjes in omloop op het internet.

Maak in het begin kleine hoeveelheden aan. Mocht het onverhoopt misgaan, dan hoef je nadien immers minder weg te gooien. Maak je liquids liever iets te slap dan te sterk. Teveel flavour in je base veroorzaakt vaak een nare, chemische smaak. En is je liquid te slap, dan kun je er altijd nog wat flavour bij doen.

Base

Je kunt bij ons kant-en-klare base kopen in je favoriete nicotinegehalte. Wij verkopen de base in 0, 6, 12 en 18 mg in 10 ml. PG (propyleenglycol) houdt de smaak beter vast en geeft een steviger gier (throat hit), VG (vegetable glycol) maakt je liquids zachter en geeft meer wolken.

Wij hebben oa base van het merk E-Juice E-Base , Exclucig E-Liquids Base Label en Vaprance Base label

De QPharm Base is een basis vloeistof van pharmaceutische kwaliteit die u kunt gebruiken voor het zelf maken van uw eliquids door de base te mengen met een aroma. Na dat je een smaakstof (aroma) gekozen hebt, ga je aan de slag met e-liquid base. Kies de verhouding die het beste bij je past of koop los PG en VG om zo je eigen mix te maken.

De PG (propyleen glycol) zorgt voor de kriebel in je keel en voor de intensiteit van de smaak. De VG (glycerine) zorgt voor de grote dampwolk. De juiste verhouding hier van is dus persoonlijk. Wil je grotere wolken blazen? Kies dan meer VG. Toch meer kriebel in je keel? Kies dan meer PG.

De QPharm base is er een van de hoogst mogelijke kwaliteit. Deze is verkrijgbaar in de volgende nicotinegehalten: 0mg/ml – 6mg/ml – 12mg/ml – 18mg/ml.

Flavour

Sommige flavours zijn sterk van aard, andere zijn minder geconcentreerd. Hoe sterker een smaakstof is, hoe minder ervan je aan je base hoeft toe te voegen.

Momenteel verkopen wij alleen T-Juice als flavor. In de toekomst zullen er meer lijnen bij komen. Bij T-Juice raad de fabrikant aan te mengen op 15%. Wij raden het uit ervaring aan te mengen op 20%. Mocht u sub ohmen dan is 15% wel genoeg!
Nu ook aroma’s van de merken E-Juice, Vampire Vape, T-Juice en BigMouth

Hoeveel flavour moet je toevoegen bij de hoeveelheid liquid die jij wilt maken? Dat is een simpele rekensom.  Wil je 10ml liquid maken met 5% flavour erin (dat is ééntwintigste flavour), dan neem je 9,5 ml base en 0,5ml flavour. Wil je 2%? Dan neem je 9,8 ml base en 0,2 ml flavour. Bij 20% flavour in geval van T-Juice Aroma (éénvijfde) neem je 8 ml base en 2 ml flavour. (Let op: in het laatste geval zal, door de grote hoeveelheid flavour die je aan je base toevoegt, ook je nicotinegehalte wat dalen. Misschien wil je je base dan liever iets sterker maken dan gewoonlijk.)

Base en flavour afmeten

Om je base af te meten kun je mini-maatbekertjes of spuiten gebruiken. De flavour afmeten luistert uiteraard nauwer, omdat het daarbij om minimale hoeveelheden gaat. Vaak gebruiken DIY’ers spuitjes voor dat doel. Het handigst zijn spuitjes van 1ml met een schaalverdeling van 0,1 ml. Je kunt zulke spuitjes bij de apotheek kopen.

Druppelen kan ook, maar dat is nogal onnauwkeurig. De goegemeente zegt dat 20 druppels samen 1ml zijn, maar in werkelijkheid hangt dat enorm af van de viscositeit van de flavour, en ook van het type tuitje dat op het flesje zit…

Steepen

Wanneer je de flavour bij je base hebt gedaan, moet het mengsel altijd even rusten.

In geval van t-juice Aroma laat je het 5 dagen rijpen waarna je het kan dampen. Elke dag 1 tot 2 keer per dag schudden. Bewaren op een warme plek bijvoorbeeld op de vensterbank boven je verwarming of in je meter kast. Hoe warmer het is hoe sneller het mengen zal gaan. Veel mensen gebruiken ook een yoghurt maker omdat deze de vloeistof constant verwarmt op 40 graden. U zult zien dat de mengsel in het begin heel troebel is en naar mate het rijpt veel helder zal worden. Laat je het nog een weekje extra staan wordt het alleen maar lekkerder!

En natuurlijk kan je ook flavors met elkaar mengen, maar dan raden wij wel aan om eerst elk smaak apart te maken en dan pas samen te mengen.

Base Bestellen:

Klik Hier 

Klik Hier 

Klik Hier

 

 

Flavour Bestellen: Klik Hier