Accu’s & Batterijen

Batterij esmoker

batterijen e-sigaret

Batterijen zijn de krachtbron van een elektronische sigaret, zowel voor een simpele starterset of een uitgebreide mod geldt:  Wees voorzichtig met het gebruik van een batterij!
We krijgen regelmatig de vraag hoe lang een batterij voor de esmoker meegaat. Dit is een vraag die soms wat lastig te beantwoorden is, omdat het geheel afhankelijk is hoe vaak men dampt en wat voor een type e-sigaret batterij het is.

Veel mensen verwachten dat een batterij voor esigaretten jaren meegaat. Ondanks dat een batterij oplaadbaar is zal een accu batterij in een esmoker sneller opraken dan bijvoorbeeld een batterij in een mobiele telefoon. Dit komt doordat een batterij in een e-sigaret vaker gebruikt wordt en zwaarder belast wordt.
Hoe meer men dampt en/of hoe hoger het vermogen ingesteld staat, des te sneller een batterij zijn kracht zal verliezen.

Iedere esmoker batterij heeft een maximum aantal oplaadcyclussen, maar als een accu batterij eenmaal versleten is, dan moet deze echt  vervangen worden. Als een batterij versleten is, dan merk je dit vaak aan dat de batterij korter meegaat en/of veel minder krachtig is.

Batterij opladen

We kennen het allemaal: de batterij van de esmoker is leeg en moet opgeladen worden. Voor uw gevoel duurt dit allemaal veel te lang en u wilt zo snel mogelijk weer dampen. Veel mensen hebben verschillende laders thuis en pakken het liefst een andere lader, omdat het opladen dan sneller gaat. Heel begrijpelijk, maar kan dit zomaar?
Iedere lader heeft een bepaalde output. Hoe hoger de output is, des te sneller dat een batterij voor de esigaret opgeladen is, maar u dient er wel voor te zorgen dat een batterij voor de esigaret en een bepaalde lader ook bij elkaar passen.

U dient er op te letten, dat de output van de lader en/of wandadapter nooit de batterijcapaciteit overschrijdt, want anders kunt u hiermee de batterij ernstig beschadigen.

Omdat iedereen tegenwoordig wel een smartphone heeft, gebruiken mensen vaak een wandadapter om daarmee de batterijen van hun elektrische sigaret te laden. Vaak hebben deze laders een output van 1 Ampère ( = 1000 mAh) of hoger. Een batterij van 650 mAh kan hiermee niet opgeladen worden. Een batterij van 2600 mAh kan wel weer worden opgeladen met deze adapter.

Vervoeren van batterijen

Mensen die een esigaret-mod gebruiken waar losse batterijen in geplaatst kunnen worden, nemen vaak voor alle zekerheid een losse batterij mee. Omdat veiligheid voorop staat dient deze batterij op de juiste wijze en veilig vervoerd te worden en nooit los uw broekzak of jaszak. Uiteraard hebben wij hier een oplossing voor. U kunt bijvoorbeeld een siliconen beschermhoesje kopen om de batterij te beschermen tijdens het vervoer.