Accu Batterijen en het opladen

De accu batterijen zijn de krachtbron van een elektronische sigaret, zowel voor een simpele starterset of een uitgebreide mod. Wees voorzichtig met het gebruik van een batterij.
Hieronder leest u hoe u veilig en verantwoord kunt omgaan met een batterij die u gebruikt in uw elektronische sigaret.

 • De batterijen die gebruikt worden in onze producten dienen zorgvuldig behandeld te worden. Bij onjuist gebruik kunnen deze, zoals alle batterijen, kortsluiting veroorzaken, lekken of ontbranden.
 • Laad een batterij altijd op met de daarvoor bedoelde lader.
  Dit is of de lader die bij het product wordt geleverd, of een door ons aanbevolen lader op de productpagina.
 • Draag batterijen nooit los in uw tas of broekzak.
  Een batterij kan in contact komen met kleingeld, metalen delen of andere objecten in uw tas of zak en kan hierdoor kortsluiten.
 • Bewaar losse batterijen altijd in een hoesje, sleeve of etui en let erop dat de batterijen elkaar niet raken.
  Ook batterijen onderling kunnen kortsluiting veroorzaken.
 • Houd batterijen altijd buiten bereik van kinderen of huisdieren.
 • Houd batterijen droog, ver van water of vocht.
 • Laat batterijen nooit achter in direct zonlicht. De maximale temperatuur die een batterij kan verdragen is 45 graden Celsius.

Levensduur van de batterij

We krijgen regelmatig de vraag hoe lang een batterij meegaat. Dit is een vraag die soms wat lastig te beantwoorden is, omdat het geheel afhankelijk is hoe vaak men dampt en wat voor een type batterij het is.

Veel mensen verwachten dat een batterij jaren meegaat. Ondanks dat een batterij oplaadbaar is zal een accu batterij in een elektrische sigaret sneller slijten dan bijvoorbeeld een batterij in een mobiele telefoon. Dit komt doordat een batterij in een elektrische sigaret vaker gebruikt wordt en meer belast wordt.

Hoe meer men dampt en/of hoe hoger het vermogen ingesteld staat, des te sneller een batterij zal slijten.

Iedere batterij heeft een aantal oplaadcyclussen, maar als een accu batterij eenmaal versleten is, dan moet deze vervangen worden. Als een batterij versleten is, dan merk je dit vaak aan dat de batterij korter meegaat en/of veel minder krachtig is.
Het opladen van accu batterijen

We kennen het allemaal: de accu batterij is leeg en moet opgeladen worden. Voor je gevoel duurt dit allemaal veel te lang en je wilt zo snel mogelijk weer dampen. Veel mensen hebben verschillende laders thuis en pakken het liefst een andere lader, omdat het opladen dan sneller gaat. Heel begrijpelijk, maar kan dit zomaar?

Iedere lader en wandadapter heeft een bepaalde output. Hoe hoger die output is, des te sneller een batterij geladen is, maar u dient er wel voor te zorgen dat een batterij met een bepaalde lader ook te gebruiken is met elkaar.

U dient er op te letten, dat de output van de lader en/of wandadapter nooit de batterijcapaciteit overschrijdt, want anders kunt u hiermee de batterij ernstig beschadigen. Een voorbeeld: omdat iedereen tegenwoordig een smartphone heeft, willen veel mensen hun wandadapter gebruiken om daarmee de batterijen van hun elektrische sigaret te laden. Vaak hebben deze laders een output van 1 Ampère ( = 1000 mAh) of hoger. Een batterij van 650 mAh kan hiermee niet opgeladen worden. Een batterij van 2600 mAh kan wel weer worden opgeladen met deze adapter.

Opladen van batterijen met een externe lader

Veel mods maken gebruik van batterijen die makkelijk en snel te vervangen zijn. De maten van deze accu batterijen kunnen variëren van 18350, 18500, 18650 en 26650. Vaak kunnen batterijen worden opgeladen in de mod zelf met de bijgeleverde kabel en/of adapter. Toch gebruiken veel mensen een externe oplader .Meeste opladers hebben een functie waarop de batterijen op 0,5A en 1,0A geladen kunnen worden. Ook hierbij geldt, dat de output van de lader niet de batterijcapaciteit mag overschrijden.

Een 18650 batterij kan veilig opgeladen worden op 1,0A en de batterij zal hierdoor snel opgeladen worden. Mocht u de levensduur van de batterij willen verlengen, dan is het te adviseren om ook de batterijen met een grotere batterijcapaciteit op 0,5A te laden.

Vervoeren van losse batterijen

Mensen die gebruik maken van een mod waar een losse batterij in geplaatst kan worden, nemen vaak voor alle zekerheid losse batterijen mee. Omdat veiligheid voorop staat dienen de batterijen op de juiste wijze en veilig vervoerd te worden en nooit los uw broekzak of jaszak. Uiteraard hebben wij hier een oplossing voor.

Batterijen kunnen veilig vervoerd worden in bijvoorbeeld een Batterij Houder of in een Silicone 18650 Batterij hoes